Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^často to skutečně platí:-)

1 0
možnosti

Pravda pravdoucíR^.

Hezký víkend ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pokud platí, to co je v nadpise, tak bych si Vašeho pejska, Ludmilo, představovala jako spíše menší plemeno se sympatickým úsměvěm. Je Rita jezevčík nebo kokršpaněl?:-)R^

1 0
možnosti

Rita ́byla ́ kříženec jezevčíka s kokrem, zrzavá a s veselýma hnědýma očima... Je na chalupě pod smuteční vrbou, ráda tam v létě lehávala, teď už je to ́napořád ́..

1 0
možnosti
Foto

Otázka je, jestli takovou vhodnou dvojici k sobě svede osud, nebo čím déle jsou spolu, tím si jsou podobnější.:-)

1 0
možnosti

Asi platí za b), někdy ́páníčky a jejich mazlíčky ́ sleduju a nestačím se divit.;-)

1 0
možnosti

I55v38a77n90a 37L46a23n10c15e

8. 12. 2017 13:16

Krásná, veselá povídka. Moc se mi líbila. R^R^R^

1 0
možnosti

Díky;-), zdravím za velkou loužiR^. A pohodový a krásný Advent.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Mezi zvířátky jsou různé výjímky, které potvrzují pravidlo. Syn se snachou měli měl psa, ten zemřel (15 r.), takže teď mají kocourka Matýska, který ho poslouchá na slovo - když na něho zavolá, přiběhne až ze zahrady jako psíček. Je to ale pořádný chlubil a individualista. Tuhle jim do obýváku přinesl z verandy ukázat ulapenou živou myšku. Snacha křikla, že kocour musí okamžitě ven, syn ho vzal do náruče že ho vynese, ale milý Mates se lekl, myš pustli ze zubů - a ta začala zběsile běhat po bytě. Pak kocoura zase rychle pustil na na podlahu, aby myšku znovu chytil... Tož takové je to se zvířátky... My máme doma jen dvě andulky, ale i s nimi je legrace. Adélka shazuje kuličky z klícky na zem - a pak se zvědavě kouká dolů, kam až dopadnou. Ferda, i když je starší, je "podpantoflák" napodobuje všechny aktivity až po ní. Oba ale okamžitě zijstí, když odněkud přijdeme, a vyžadují otevření dvířek od klece, aby se mohly proletět. :-) Jo, chtěla jsem i kočičku, ale jejich potenciální "soužití" s kočkami sebohužel vylučuje... Díky za ůsměvné povídání...R^

2 0
možnosti

Díky za komentář a hezký Advent;-)

0 0
možnosti

Ludi, díky za fajn počtení R^:-)

1 0
možnosti

Hezké adventní dny a díky:-)

0 0
možnosti
Foto

R^Ludmilo, spíš mi připadá, že ten pán s ruční brzdou byl pěkný šprýmař:-)

Jinak co se týká těch povah, tak pes je tvor smečkový, a tak ke svému štěstí potřebuje řád, protože bez řádu by smečka nemohla fungovat. Kočka je naproti tomu individualistka, tak potřebuje větší svobodu, ovšem za cenu toho, že se v přírodě musí uživit sama. Ta zvířata to mají v genech a podle těchto vzorců se chovají i v roli domácích mazlíčků.

Někomu vyhovuje víc jedno, jinému druhé, například náš soused vychoval svého psa přísně, laskavě a spravedlivě. Pes ho považuje za vůdce smečky a roztrhal by se kvůli němu. Nebo u nás, já nechávám kočky, ať si dělají, co chtějí a jim to vyhovuje.

Jenže tyto klasické případy neplatí zdaleka všude, protože jak u lidí, tak u zvířat platí, že co jedinec, to jiná povaha. Soňa mi například říká, že ty kočky rozmazluji a projevuje se to třeba, když jíme jogurt (ten obě milují). Já je mám hned obě na sobě a dožadují se, abych jim dal líznout, kdežto u Soni si tolik netroufnou. Nebo u těch sousedů, jejich pes na slovo poslouchá toho souseda, kdežto u ostatních členů rodiny občas zkouší, jestli by se nedostal v hierarchii domácí smečky nad ně.

Hezký den, Ludmilo, článek se Vám povedl, karma za něj:-)

3 0
možnosti

Vtipálkové;-D jsou kořením života.

Díky za mrknutí a pokojný Advent...)))

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS